Treba vam više energije tokom popodneva? Isprobajte ovu poznatu metodu.

Rucni sat i soljica espreso kafe

Treba vam više energije tokom popodneva? Isprobajte ovu poznatu metodu.

Uz pomoć naučno dokazane “kafene dremke” iskoristite kofein u kafi da dobijete više energije tokom popodneva ili u večernjim satima.

Često smo u situaciji da nam je radni dan suviše naporan i kada ne stignemo sve da obavimo tokom prepodneva ne ostaje nam ništa drugo osim da ostanemo do uveče u kancelariji. I naravno, u nekom momentu jednostavno se osećamo premoreno i pospano, a koncentracija nam opadne na nulu.

Ovo je posledica akumulacije hemikalije adenozina u mozgu, koji pospešuje osećaj pospanosti i manjka energije. Postoji li način da “napunimo baterije” tokom popodneva kako bi bili produktivniji? Da li razbistriti mozak kratkom šetnjom ili popiti što više kafa (Dobro, mi zaista nekad preteramo sa kafom. ;))?

Mi smo otkrili i rešili da isprobamo čuvenu “kafenu dremku”, za koju naučnici tvrde da je jedan od najefektnijih načina da povratimo energiju i osećamo se bolje u popodnevnim ili večernjim satima. E, tu glavnu ulogu igra kofein u kafi koji stimulativno deluje na moždane ćelije i faktički sprečava recepciju adenozina pružajući nam preko potrebnu dodatnu energiju.

Devojka na poslu radi na laptopu i pije svezu kafu za dodatnu energiju.
Popodnevni rad u kancelariji može biti naporan

Kako da primenite “kafenu dremku”?

Da poboljšate efekat koji kofein ima na vaš mozak, popijte šoljicu sveže pržene kafe (npr. klasičan espresso) i odmah potom prilegnite na 10-15 minuta. Ne morate da utonete duboko u san, samo sklopite oči i dremajte. Kofeinu je potrebno oko dvadesetak minuta da počne da deluje, tako da će nakon određenog perioda mozak redukovati stvaranje adenozina. Kada ustanete, taman će biti vreme da osetite tzv. “kick” dodatne energije jer će kofein početi da deluje na vaš organizam.

I mi smo često preopterećeni obimom posla, jer nas nema mnogo u firmi. Posebno kada organizujemo neki događaj ili za vreme praznika, dešava nam se da radimo do kasno uveče. “Kafena dremka” nam zaista pomogne i jedan je od naših omiljenih načina da uspešno privedemo dnevne poslove kraju.

Probajte, pa nam napišite u komentarima da li vam je “kafena dremka” pomogla kao i nama?

Podeli ovaj članak

Ostavite odgovor


Dodali ste ovaj proizvod u korpu.: