Ethiopia Sidamo – single origin kafa arabika

Etiopija Sidamo single origin kafa arabika

Ethiopia Sidamo – single origin kafa arabika

3.100,00 RSD

Na zalihama

3.100,00 RSD

  • Pečenje: srednje
  • Poreklo: Etiopija, Afrika
  • Ukusi: nalik na čaj, slatkast limun
  • Arome: cvetne, kakao, limun
  • Proces obrade: prana
  • Dobra za: filter, espresso
Očisti

Opis

DOSTAVA DIREKTNO IZ PRŽIONICE!

Ovu kafu pečemo na zahtev, kako bi vam stigla uvek sveža.

PEČENJE OVE KAFE TOKOM VIKENDA

Poručivanje do petka u 12 sati; Isporuka: do narednog petka

Ethiopia Sidamo Gr. 2 – single origin kafa arabika

U Etiopiji, koja važi za postojbinu kafe, najveći procenat plantaža se nalazi u divljim predelima regije Kaffa. Etiopijske kafe važe u svetu za najraznovrsnije i najspecifičnije.

Kafe iz Sidamo regije imaju izraženu kompleksnost, jer se različiti varijeteti iste kafe uzgajaju na manjim farmama lokalnog karaktera. Ova kafa se dalje obrađuje pranom metodom na zajedničkim zadružnim mestima, gde se kafe probaju i klasifikuju.

Prane kafe iz Sidamo regije su tipično veoma visokog kvaliteta jedinstvenih slatko-limunskih nota i cvetnih aroma, idealne ravnoteže između tela i kiselosti.

Za etiopijske kafe, Grade 2 (Ocena 2) označava da je kafa prana (Veća konzistencija u kvalitetu i ukusima u odnosu na prirodno obrađene kafe.). Takođe, razlika između Grade 1 i Grade 2 definisana je brojem vidljivih defekata kod zrna. Ako kafa dobije ocenu 1, trebalo bi da ima od 0-3 defekta, što je vrlo retko. Ocena 2 dozvoljava 4-12 defekata.

Njeno lagano telo, oštra ali vrlo fina kiselost i aftertaste cvetnih nota učiniće svaku šoljicu kafe veoma prijatnom, sjajnom u espresso varijanti, ali prikladnom i za druge načine pripreme kafe.

etiopija zastava 

Zemlja porekla: Etiopija, Afrika
Regija: Sidamo
Veličine farmi kafe: <5 ha po farmeru
NMV: 1500-2200 m
Botanički tip: Arabika, lokalni varijeteti uzgajani po standardima JARC (Jimma Poljoprivredni Istraživački Centar)
Proces: Prana
Period žetve: u nižim predelima – oktobar/decembar, u višim predelima – novembar/januar

Šta da očekujete od ove kafe?

  • Ukusi – nalik na čaj, slatkast limun
  • Arome – cvetne, limunske, kakao
  • Telo – srednje, lagano
  • Kiselost – srednja – fina, svetla, citrusna

Ova kafa je sjajna za…

Uživanje u filter pripremi (V60, Chemex), u moka potu ili kao voćna bomba u espresso varijanti!

Sve naše singl kafe pržimo na zahtev – to znači da su kafe uvek sveže i nikad ih ne lagerujemo!

Prikazane karakteristike ove kafe za: medium espresso pečenje.

Telo

50%

Kiselost

Dodatne informacije

Pečenje

espresso

Pakovanje

1000g, 250g, 500g

Recenzije

Još nema komentara.


Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Možda će vam se svideti …