O nama

Ovo je misija koja je počela 2019. godine….

Mi smo Marija i Jovan, osnivači Espresso Direkt-a. Može se reći da smo hotelijer i profesorka sa preduzetničkim duhom…

Kafu doživljavamo na poseban način, kao svakodnevni “alat” za inspiraciju, ali što je najvažnije, za osnaživanje veza sa familijom, prijateljima i kolegama. Zato nam je veoma važno da uživamo u najukusnijoj kafi, da nam ona uvek bude podsetnik na trenutke koje provodimo zajedno.

Istraživanjem kafa smo počeli da se bavimo pre desetak godina. Počevši od poznatih brendova, pa sve do malih lokalnih pržionica, konstantno probamo i otkrivamo kafe koje će prijati srcima nas i naših najbližih.

Espresso Direkt je naš način da učinimo svima dostupne i pristupačne sveže pečene kafe u zrnu izvrsnog kvaliteta. Da možete i vi da ih probate i zaljubite se u njihove ukuse.

Upoznavanje sa Ivanom Abramom

U gradovima Evrope postoji na desetine zanatskih pržionica kafa, ali to nije slučaj u Srbiji, gde je većina malih pržionica nestalo u naletu velikih korporacija i distributera.

Jednog od retkih profesionalnih pržioničara u našoj zemlji, Ivana Abrama, upoznali smo nakon upornog traganja za kafama koje nisu klasične tj. poznate industrijske kafe iz uvoza. Jedino nam je bilo važno da se proizvode u Srbiji i da su sveže, jer čvrsto verujemo da su najbolje kafe – sveže pečene. I tu nema alternative.

Otkrili smo Ivanovu neverovatnu posvećenost i ljubav prema kreiranju kafa koje se razlikuju. Svakoj kafi pristupa s posebnom pažnjom i, rekli bismo, svaku peče kao za sebe.

Ivan je sertifikovani profesionalni pržioničar sa međunarodnom licencom (professional roaster, IIAC & INEI) i sudija-trener za espresso (SCA) čiji zadatak je, pored kreiranja svojih kafa, da svojim stručnim savetima pomaže u poboljšanju kvaliteta malih pržionica u regionu i svetu.

Mi volimo da posećujemo pržioničare širom regiona i otkrivamo nove zanatske kafe bilo da su pržene za espresso, filter ili tradicionalnu domaću kafu.

Uživajte u našim blendovima kafa u zrnu za espresso ili krenite na putovanje oko sveta sa kafama jedinstvenog porekla!

Podeli ovaj članak