Uslovi korišćenja, kupovine i prodaje

Dobodošli na sajt Espresso Direkt-a! Molimo vas da pregledate ove Uslove za korišćenje, kupovinu i prodaju (u daljem tekstu “Uslovi”) na našem sajtu.

Pristupanjem, korišćenjem, pretplatom i kupovinom ili preuzimanjem bilo kakvog materijala ili sadržaja sa ovog sajta, prihvatate da se slažete i da budete obavezani ovim Uslovima. Ukoliko se ne slažete sa ovim Uslovima, niste u obavezi da korisitite ovaj sajt.

Na osnovu odredbe čl. 13. i čl. 27. Zakona o zaštiti potrošača (Sl. glasnik RS 62/2014) Agencija za marketing i turizam Gatti Izdvojena Jedinica Espresso Direkt, svoje cenjene klijente koji kafu, opremu za pripremu napitaka od kafe i usluge koje kupuju putem internet sajta www.espressodirekt.rs

O B A V E Š T A V A

 • da se prodaja kafe, opreme za pripremu napitaka od kafe i usluga putem internet sajta www.espressodirekt.rs obavlja u okviru registrovane delatnosti (1083) Izdvojene Jedinice Agencije za marketing i turizam Gatti, adresa za reklamaciju je: Vladike Nikolaja 31, 14000 Valjevo.
 • da se osnovna obeležja svih proizvoda i usluga mogu naći na ovom sajtu.
 • da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.espressodirekt.rs smatra prodajom na daljinu.
 • da proizvodi koji se prodaju putem internet sajta www.espressodirekt.rs poseduju svojstva potrebna za redovnu upotrebu tih vrsta proizvoda u skladu sa njenom namenom.
 • da je prodajna cena proizvoda i usluga naznačena uz svaki pojedinačni proizvod i uslugu;
 • kupljene tj. poručene proizvode (kafa i oprema za pripremu kafe) isporučujemo u roku od 5 (pet) radnih dana isključivo putem kurirske službe Post Express, na način kako je to definisano u Uslovima dostave.
 • da potrošač proizvode koju kupuje putem sajta www.espressodirekt.rs može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, elektronskim putem (e-banking) direktno na račun Agencije ili virmanski ukoliko je u pitanju pravno lice tj. preduzetnik.
 • da kupac prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster PORUČI preuzima obavezu plaćanja naručenih proizvoda i usluga.
 • da ukoliko nakon prijema proizvoda kupac isti ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak od ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetni proizvod, u roku od 14 dana na način kako je to definisano u Uslovima reklamacije.

Uslovi korišćenja

Politika privatnosti

Mi u Espresso Direkt-u cenimo Vašu privatnost. Molimo Vas da pogledate našu politiku privatnosti. Svi podaci o kupcu (korisniku sajta) se čuvaju u skladu sa važećim propisima i neće biti dostupni trećim licima. Korisitimo Vašu email adresu da Vas informišemo o slanju pošiljke i da Vas redovno obaveštavamo o našim aktivnostima. U slučaju da ne želite da primate informacije uvek možete da se odjavite sa naše mailing liste. 

Autorska prava i logotip

Agencija za marketing i turizam Gatti iz Valjeva polaže autorska prava na sav materijal dostupan na sajtu, uključujući dokumenta, proizvode, usluge, logotipe, zaštitni znak, vizuelne i audio/video materijale, baze podataka i druge vlastite sadržaje. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela sajta smatra se kršenjem autorskih prava Agencije za marketing Gatti iz Valjeva i podložno je tužbi.

Informacije na sajtu

Sve informacije prikazane na ovom sajtu su u svrhu opšteg javnog informisanja. Iako se trudimo da sačuvamo integritet i tačnost svih informacija, ne možemo garantovati za iste. Ovaj sajt može sadržati štamparske greške, netačnosti, ili druge greške i nepotpune informacije. Takođe, neovlašćeno dodavanje, brisanje ili druge izmene mogu biti učinjene od strane trećeg lica bez našeg znanja. Ukoliko smatrate da je informacija koju ste pronašli na našem sajtu netačna ili neovlašćena, molimo da nas informišete kontaktirajući nas na email adresu podrska@espressodirekt.rs.

Kupovina na našem sajtu

Možete se registrovati i kupiti naše proizvode jedino ako ste punoletni. Kada se registrujete i napravite nalog slažete se:

·        Da ispunjavate starosne zahteve.
·        Da su sve informacije koje dajete ispravne, aktuelne/skorašnje i potpune.
·        Da ćete Vi biti jedini odgovorni za sve transakcije koje se obavljaju koristeći Vaš nalog, i
·        Da ćete Vi biti jedini odgovorni za održavanje privatnosti i sigurnosti Vašeg naloga i šifre.

Polažemo pravo da obustavimo uslugu, ugasimo vaš nalog ili da otkažemo vaše narudžbine bez vašeg znanja ako smatramo da vaši postupci krše zakon ili štete našim interesima.

Izmene na sajtu

Mi, kao vlasnici sajta ćemo pažljivo obezbediti tačnost i ažurnost podataka i zadržavamo pravo promena i/ili njegove dopune, bez prethodnog obaveštavanja i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za njegovu obnovu.

Ograničenja odgovornosti

U slučaju neposredno prouzrokovane štete, vlasnik ili bilo koje drugo pravno ili fizičko lice, koje je učestvovalo u izradi ovog sajta, ne odgovara za bilo koju posrednu, neposrednu, posebnu ili slučajnu štetu, koja bi nastala zbog Vašeg korišćenja, ili nemogućnosti da koristite naš sajt ili bilo koji sličan njemu, bilo kakvog sadržaja na našem sajtu ili sličnom njemu ili bilo kakve usluge pružene na našem sajtu ili njemu sličnom. Intelektualna vlasnička prava sajta, uključujući i patente, znakove i autorska prava, su zaštićena kod za to nadležne institucije. Ništa ne sme biti iskorišćeno ili prikazano na bilo koji drugi način bez prethodne dozvole vlasnika sajta. 

Sajt takođe sadži informacije trećih lica i linkove ka sajtovima trećih lica. S obzirom da ne poznajemo sadržaj informacija koje se nalaze na sajtu trećih lica, samim tim ne preuzimamo bilo kakvu odgovornost za informacije navedene na njima.

Pretplata na kafu
Aktuelni nalozi/članstva

(U pripremi) Vaša pretplata/članstvo će se nastaviti dok se sami ne odjavite ili dok mi ne ugasimo vaš nalog. Vi morate obezbediti, važeći, validan i prihvatljiv način plaćanja (Isti se može povremeno ažurirati. Pogledajte načine plaćanja na dnu ove stranice!) da biste koristili naše usluge. Morate ukinuti Vaš nalog pre nego što krene svaki naredni naplatni krug kako biste izbegli naplatu cene pretplate za naredni period.

Posebne ponude

Možemo ponuditi nekoliko posebnih ponuda, uključujući posebne promotivne planove ili članarine uz posebne uslove i ograničenja. Bilo kakvi drugi uslovi sem ovih istaknutih  u „Uslovima korišćenja“ biće Vam saopšteni kada se prijavite ili komunikacijom sa Vama na bilo koji mogući drugi način. Sve detalje vezane za Vašu članarinu/pretplatu možete naći u sekciji „Vaš nalog“. Neke promotivne ponude mogu biti ponuđene od strane trećeg lica, a vezano za njihovu ponudu proizvoda i usluga. Espresso Direkt nije odgovoran za proizvode i usluge pružene od strane trećih lica. Polažemo pravo da izmenimo, ukinemo ili bilo kako promenimo naše ponuđene planove članarina.  

Plaćanje

Plaćanje se trenutno može obaviti na tri načina:

 1. gotovinski prilikom isporuke od strane kurirske službe PostExpress – pouzećem,
 2. elektronski putem e-bankinga direktnom uplatom na tekući račun Agencije. Uputstvo sa detaljima za uplatu dobićete nakon potvrde vaše porudžbine,
 3. virmanski preko računa firme (preduzeća ili preduzetnika). Račun za plaćanje biće vam izdat nakon prijema vaše porudžbine.

Plaćanje platnim karticama banaka trenutno je u proceduri implementacije. Otvaranjem naloga i pretplatom na kafu, dajete nam dozvolu da Vam naplatimo mesečnu članarinu po određenoj ceni i cenu usluge. Cena može i varirati iz meseca u mesec u zavisnosti od posebnih promotivnih ponuda i promene plana pretplate u dogovoru sa pretplatnicima. Sva plaćanja se obavljaju u dinarskoj valuti (RSD). Za sva plaćanja kupcu će putem emaila biti poslat validan račun u elektronskoj formi.

Promena cena

Polažemo pravo da bez prethodne najave korigujemo cene proizvoda i usluga u bilo koje vreme. Takve korekcije cena biće vam saopštene putem e-maila.