12 Napitaka od kafe na bazi espressa

Abramo šoljica kapućino

12 Napitaka od kafe na bazi espressa

Kakve sve napitke od kafe možete napraviti na bazi espresso načina ekstrakcije? Ilustrovali smo najpoznatije kako bi vam olakšali pripremu, bilo da to radite kod kuće ili u kancelariji.

Napitaka od kafe ima bezbroj, a oni koji se pripremaju na bazi espresso načina ekstrakcije su najpoznatiji ljubiteljima kafe, posebno onima koji često provode vreme u ugostiteljskim objektima. Sigurno ste se pitali kakav je odnos kafe, mleka ili mlečne pene u makijatu, kapućinu, moki i drugim omiljenim napicima od kafe? Koliko mleka je preporučeno za latte ili kafu sa mlekom?

Čaša Latte macchiato pripremljen u kućnim uslovima na superautomatskom aparatu za espresso
Latte macchiato pripremljen u kućnim uslovima na superautomatskom aparatu za espresso

Pokušali smo da vam na jednoj strani prikažemo kakav je standardan odnos sastojaka u napicima na bazi espressa. Ipak, ne treba se opterećivati, jer ukusi su razičiti.

Naš savet je, pre svega, da kada pravite kafu, to bude po vašem ukusu ili ukusu onih sa kojima je delite.

Kod nas su popularni izrazi “produženi sa mlekom”, “u maloj šolji do pola”, “kratki sa mlekom” i slično. Italijani pak imaju svoje izraze koji su prihvaćeni širom sveta.

Espresso je osnova svakog prikazanog napitka. Ovaj fajl možete odštampati da vam uvek služi kao podsetnik (Hint: Okačite ga magnetima na frižider! :)).

Podeli ovaj članak

Ostavite odgovor


Dodali ste ovaj proizvod u korpu.: