Kako se povezuje depurator na aparat za espresso?

kako se povezuje depurator

Kako se povezuje depurator na aparat za espresso?

Kvalitetna voda je neophodna za najbolji espresso. Na profesionalnim aparatima za espresso u vašem lokalu ili kod kućnih varijanti se zato koriste omekšivači vode ili takozvani depuratori. Da li znate kako se povezuje depurator na aparat za espresso?

Korišćenjem depuratora produžićete život vašem aparatu za espresso, jer je voda iz vodovodne mreže u Srbiji uglavnom veoma tvrda. Samim tim će se na visokim temperaturama u vašem aparatu stvarati dosta kamenca.

Kako bi predupredili kvar nastao stvaranjem naslaga kamenca (na novijim aparatima se ne preporučuje korišćenje hemijskih sredstava za dekalcifikaciju tj. uklanjanje kamenca) i znatno poboljšali kvalitet vode (a ujedno i espressa) proizvođači preporučuju korišćenje filtera za vodu ili depuratora.

U ovom videu naš kolega Branko će vam pokazati kako da povežete vaš aparat na depurator i kako da nakon 8 do 10 kilograma potrošene kafe uradite takozvanu depuraciju tj. regeneraciju jonske mase u depuratoru!?Proces traje otprilike 45 minuta. Obratite pažnju da mnogi serviseri žele da ovaj posao obave mnogo brže nego što je realno. Tako se regeneracija obavi na tek oko 30%, što nije dovoljno za pravilnu i optimalnu filtraciju vode i pouzdan rad aparata za espresso.

Pišite nam u komentarima ukoliko imate bilo kakva pitanja vezano za aparate za espresso ili kafu.

Tu smo da odgovorimo i pomognemo vam da uvek pravite najbolju kafu kod kuće.

Podeli ovaj članak

Ostavite odgovor