Espresso aparat na kafu u zrnu ili na kapsule? Evo šta je mnogo bolje za vas i vašu firmu.

kapsule ili zrno kafe

Espresso aparat na kafu u zrnu ili na kapsule? Evo šta je mnogo bolje za vas i vašu firmu.

Ako i dalje razmišljate da li da za kuću ili firmu nabavite espresso aparat na kafu u zrnu ili na kapsule, mi ćemo pokušati da vam olakšamo izbor.

Firme i pojedinci često žrtvuju kvalitet zbog komoditeta kada se radi o kafe aparatima. Kapsule su zaista lake za upotrebu i aparati su u startu povoljni, ali dokazaćemo vam da postoje i drugi jednostavni načini za mnogo kvalitetniju kafu.

Jednu tajnu vam vaše kapsule kafe nikada neće odati. Sveže pečena mlevena zrna kafe imaju mnogo bolji ukus.

Zašto sveže pečena kafa ima bolji ukus?

Sve se svodi na čistu nauku. Ukusi i arome koje svi volimo u našoj šoljici kafe se ekstrahuju putem vrele vode. Pečeno zrno se melje kako bi se efikasno ekstrahovala prirodna ulja povećavajući površinu koja dolazi u kontakt sa vrelom vodom. Ova ukusna ulja su sadržaj unutar svakog zrna.

U trenutku mlevenja ova ulja se otpuštaju i potom nastupa vrlo važan trenutak: Ulja su posebno osetljiva na spoljne uticaje kao što su kontaminacija, vlaga, gubitak kiseonika i ugljen dioksida.

U kapsule se pakuje mlevena kafa, a često se dodaju i veštački pojačivači ukusa i aroma.

Mada vam to niko neće reći.

Evo razloga zašto mlevena kafa brzo gubi svoj ukus:

Kontaminacija mirisima uništava prirodnu aromu/ukus kafe. Bilo kakva vrsta vlage razvodnjava ulja, slabeći ukus. Kiseonik je najbitniji za karakteričnu aromu kafe, a kada je kafa samlevena, molekuli kiseonika se oslobadjaju. 60% arome se gubi u prvih 15 minuta nakon mlevenja. A sada zamislite koliko dugo stoje kapsule u pakovanju?

Kako da u firmi ili kod kuće uvek pravite kafu od sveže mlevenih zrna?

Vreme je novac, pa je i kuvanje domaćih kafa kod kuće ili u firmi prevaziđeno, jer oduzima dragoceno vreme, a u firmi upošljava dodatno osoblje.

Sada su tu super-automatski aparati za espresso koji su postali veoma pristupačni, svako može da ih koristi i što je najvažnije – poseduju integrisane mlinove. Tako ćete uvek znati šta pijete, jer u aparat sipate samo sveže pečena zrna kafe.

Nema više neprijatnih osećaja u stomaku nakon popijene jutarnje kafe u kojoj ne znate šta je sve samleveno.

Mi u Espresso Direkt-u smo se potrudili da ljubiteljima naših kafa omogućimo nabavku sjajnih super-automatskih aparata za espresso uz mesečnu rentu (ili lizing).

Sada uz opciju rente super-automatskih aparata za espresso, početne troškove značajno smanjujete, a dobijate aparat koji dnevno može da napravi i preko 70 espressa i koji svako u vašoj kući ili firmi može bez muke da koristi.

Plus, aparat možete podesiti da pravi kafu baš po vašem ukusu! Da li smo spomenuli da po isteku rente aparat ostaje vaš? Sjajno, zar ne? 💛💛💛💛💛

Delonghi aparat za espresso
DeLonghi aparat za espresso pravi sjajnu kafu i lak je za korišćenje i održavanje

Troškovi. Šta je povoljnije – kafa u zrnu ili kapsule?

Računajte da od 1 KG sveže pečene kafe u zrnu možete napraviti između 100 i 130 espressa.

Cene kapsula kreću se od 25 do 60 dinara po kapsuli/šoljici kafe, zavisno od proizvođača.

Espresso iz svežih zrna kafe košta između 12 i 20 dinara po šoljici, zavisno od vrste kafa ili blenda.

Bilo da pijete 3-4 kafe dnevno ili pak više od 30, naši aparati će ispuniti sve vaše zahteve a vaši gosti će dobro zapamtiti gde su popili najbolji espresso. 🙂 Mi vam garantujemo da ćete imati bolju kafu nego što je to u 90% ovdašnjih kafića. 

Testirajte aparat 24h besplatno u vašem domu ili kancelariji

Videćete kako je lako prepoznati razliku izmedju kafe iz kapsula i sveže mlevenih zrna kafe. 

Dostavićemo vam aparat za espresso koji vi odaberete i pokazati vam kako se jednostavno koriste i uz minimalno održavanje uvek ćete za svoje goste i zaposlene praviti najukusniji espresso.

Na našim aparatima možete praviti duže i kraće kafe, a za ljubitelje kafe sa mlekom – kapućino, late makijato, moku i druge omiljene napitke od kafe koje najčešće pijete samo u kafiću. 

Sigurni smo da ćete promeniti mišljenje i da se nećete vraćati na (ko zna kada zapakovanu) bajatu kafu iz kapsula.

Da li smo spomenuli da naše aparate možete probati svakim radnim danom u našoj prodavnici kafe ili ih dobiti besplatno na probu na 24 sata?

Podeli ovaj članak

Ostavite odgovor