Opšta pitanja

Najčešća opšta pitanja o servisu Espresso Direkt.

Sve poručene artikle dostavljamo kurirskom službom PostExpress. U skladu sa cenovnikom PostExpressa, biće vam naplaćena i cena dostave na vašu adresu. Mi ne naplaćujemo dodatne provizije za dostavu.

Ukoliko odaberete plaćanje pouzećem, JP Pošta Srbije će vam naplatiti i proviziju za plaćanje u iznosu od 1% vrednosti pošiljke, a najmanje 20 dinara po paketu.

Ukoliko odaberete plaćanje putem e-banka, naplatićemo vam fiksnu cenu dostave u iznosu od 420,00 dinara bez obzira na masu paketa. Ovom prilikom, neće vam biti naplaćena ni provizija na vrednost pošiljke.

Cenovnik usluge dostave "Danas za sutra":

Masa do 0,5 kg - 350 dinara
Masa od 0,5 do 2 kg - 420 dinara
Masa od 2 do 5 kg - 550 dinara
Masa od 5 do 10 kg - 710 dinara
Masa od 10 do 20 kg - 980 dinara

Dostava je uvek besplatna za Eureka mlinove za kafu i Rocket Espresso mašine za espresso. U skladu sa dogovorom i količinom poručenih artikala, možemo napraviti izuzetak i ponuditi vam besplatnu dostavu.

Naše kafe ne dolaze u kontakt sa orašastim plodovima. Kao što i vina imaju svoje note ukusa, tako i kafe mogu imati note ukusa oraha, badema i sl. Naše kafe su 100% zrna kafe, bez dodatnih veštačkih ukusa i sličnih aditiva. U našoj proizvodnji se nalaze jedino zrna kafa i nijednog drugog prehrambenog proizvoda.

Saznajte kako pripremamo sve naše kafe.

Naravno, pošaljite nam email na pretplata@espressodirekt.rs ili nam pišite preko kontakt forme kako bi prilagodili dan u nedelji kada želite da vam stigne kafa.

Ukoliko kafu naručite putem naše online prodavnice, po završetku procesa poručivanja dobićete email sa brojem porudžbenice, a na posebnim stranicama za praćenje pošiljki PostExpressa možete imati uvid u trenutni status vaše pošiljke.

Najbolja kafa je sveže pržena. Preporučujemo da vašu kafu popijete u periodu između 15 i maksimum 45 dana od dana prženja (Na kesi kafe potražite utisnut ili ispisan datum prženja.), jer tada su kafe na vrhuncu svojih najboljih ukusa i aroma.

Čuvajte kafu na suvom i hladnom mestu, što dalje od izvora toplote i direktne svetlosti, u originalnoj kesi (dobro uvijenoj i zategnutoj gumicom) ili u posebnoj posudi koja ima kvalitetan poklopac kako kiseonik ne bi dopirao do zrna kafe (koja brzo oksidiraju, mnogo brže nego što mislite). U našoj Učionici kafe saznajte više detalja o tome da li kafi može da istekne rok i kako da čuvate kafu.

Nikako nemojte kafu držati u frižideru, jer kafa može upiti sve mirise i vlagu, što rezultira gubitkom originalnih ukusa i aroma! Saznajte zašto sveža kafa treba da bude vaš jedini izbor!

Kada se pretplatite na našu mailing listu, periodično (ne više od dva puta nedeljno) ćemo vam dostavljati korisna uputstva i savete za pripremu kafe, uputstva za održavanje aparata i opreme, promotivne ponude, informacije o našim aktivnostima i istraživanjima i druge materijale koji vam mogu biti od koristi.

Naravno, u svakom trenutku u jednom od mejlova koje ste dobili od Espresso Direkta, na dnu stranice imate opciju Odjavi se.

Naravno, prilikom poručivanja, u napomeni porudžbine upišite vaš PIB, a mi ćemo vam izdati predračun za plaćanje.

Izaberite jednu ili više mešavina naših kafa iz naše prodavnice kafa.

Trenutno, dostava kafe i opreme za pripremu kafe je moguća na teritoriji Srbije.

Ukoliko kupujete kafu u pojedinačnim situacijama, dostava je uvek besplatna u slučaju da kupujete pet ili više kilograma kafe. U suprotnom, usluga dostave kafe i opreme će vam biti naplaćena u skladu sa cenovnikom kurirske službe PostExpress.

U slučaju pretplate na kafu, dostava je besplatna na teritoriji grada Valjeva, dok za druge gradove i mesta važe uslovi PostExpressa.