Aeropress aparat za kafu

aeorpress komplet aparat za pripremu kafe

Aeropress aparat za kafu

5.900,00 RSD

Na zalihama

5.900,00 RSD

  • AeroPress pravi bogatu i aromatičnu šoljicu kafe,
  • Bez kiselosti i gorčine,
  • Za jednu do tri šoljice kafe,
  • Lako se održava i čisti,
  • U pakovanju je 350 filtera,
  • Proizvedeno u SAD.
Kategorija: Oznake: ,

Opis

AeroPress aparat za kafu je idealan za sve ljubitelje kafe koji vole bogatu i finu šoljicu ukusne kafe bez gorčine i kiselosti.

Jedim potezom pravi 1-3 šoljice kafe za manje od minut vremena. Super je zgodan za nošenje gde god da putujete, jer ne zahteva struju niti zauzima veliki prostor u rancu ili koferu.

Pogledajte animirani prikaz kako funkcioniše i kako se koristi AeroPress:

 

AeroPress je aparatić za pravljenje kafe nalik espresso metodi i jedan je od najpopularnijih alternativnih načina ekstrakcije kafe. Tvorac AeroPressa je Amerikanac Adam Adler, čuveni pronalazač i profesor sa Stanforda. AeroPress je inovativna alternativa tradicionalnim metodama pravljenja kafe tipa dripa, espressa ili french pressa.

Uređaj se sastoji iz dva kopoliesterska cilindra od kojih jedan ima gumeni zaptivač koji pod pritiskom ekstrahuje kafu direktno u vašu šoljicu.

Za razliku od french pressa, AeroPress koristi jednokratne mikro filtere koji filtriraju kiselost i gorčinu i sve sedimente samlevene kafe. Samim tim, ukusi i arome su punog intenziteta. Zbog ovih karakteristika, AeroPress je doživeo veliku popularnost među ljubiteljima dobre kafe širom sveta.

Zanimljivo je da postoji i zvanično Svetsko prvenstvo u pripremi kafe iz Aeropressa, a čak su i predstavnici Srbije bili među najboljim takmičarima.

Kako radi AeroPress?

Jednim pritiskom kojim se stvara potisak na samlevenu kafu potrebno je manje od jednog minuta vremena da napravite šoljicu sjajne kafe. Inovativni zaptivač brzo stvori pritisak vazduha tako da klip ekstrahuje kafu bogatog ukusa minimalne kiselosti.

Pogledajte ovaj ilustrovani tutorijal kako da kroz 10 koraka pravilno iskoristite AeroPress i napravite fantastičnu kafu.

Jednom ekstrakcijom, AeroPress po pravilu ekstrahuje duplu dozu nalik espresso kafi dovoljnu za 1-3 standardne šoljice kafe. Možete dodati još tople vode nakon gotove ekstrakcije da dobijete amerikano (produženu kafu) ili dodajte toplog mleka za late (kafu s’ mlekom).

Masa proizvoda: 377 gr
Materijal: BPA free plastika
Proizvedeno u SAD

Pakovanje sadrži:
1. AeroPress uređaj
2. Filteri 350 kom.
3. Poklopac filtera
4. Držač filtera
5. Mešač
6. Merica/kašičica

Recenzije

Još nema komentara.


Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Možda će vam se svideti …