Naše kafe

Najčešća pitanja u vezi sa upotrebom, pripremom, karakteristikama i drugim osobinama kafa koje dostavlja servis Espresso Direkt.

Naše kafe ne dolaze u kontakt sa orašastim plodovima. Kao što i vina imaju svoje note ukusa, tako i kafe mogu imati note ukusa oraha, badema i sl. Naše kafe su 100% zrna kafe, bez dodatnih veštačkih ukusa i sličnih aditiva. U našoj proizvodnji se nalaze jedino zrna kafa i nijednog drugog prehrambenog proizvoda.

Saznajte kako pripremamo sve naše kafe.

U jedinstvenoj proizvodnji u Srbiji nastaju sve naše kafe. Direktno uvozimo sirove kafe iz različitih krajeva sveta. Mešavine se doziraju i prže u Srbiji, u pržionici sertifikovanog međunarodnog espresso sudije i trenera Ivana Abrama. Provirite u našu pržionicu kroz galeriju fotografija.

Najbolja kafa je sveže pržena. Preporučujemo da vašu kafu popijete u periodu između 15 i maksimum 45 dana od dana prženja (Na kesi kafe potražite utisnut ili ispisan datum prženja.), jer tada su kafe na vrhuncu svojih najboljih ukusa i aroma.

Čuvajte kafu na suvom i hladnom mestu, što dalje od izvora toplote i direktne svetlosti, u originalnoj kesi (dobro uvijenoj i zategnutoj gumicom) ili u posebnoj posudi koja ima kvalitetan poklopac kako kiseonik ne bi dopirao do zrna kafe (koja brzo oksidiraju, mnogo brže nego što mislite). U našoj Učionici kafe saznajte više detalja o tome da li kafi može da istekne rok i kako da čuvate kafu.

Nikako nemojte kafu držati u frižideru, jer kafa može upiti sve mirise i vlagu, što rezultira gubitkom originalnih ukusa i aroma! Saznajte zašto sveža kafa treba da bude vaš jedini izbor!

Naravno, prilikom poručivanja, u napomeni porudžbine upišite vaš PIB, a mi ćemo vam izdati predračun za plaćanje.

Izaberite jednu ili više mešavina naših kafa iz naše prodavnice kafa.

Trenutno, dostava kafe i opreme za pripremu kafe je moguća na teritoriji Srbije.

Ukoliko kupujete kafu u pojedinačnim situacijama, dostava je uvek besplatna u slučaju da kupujete pet ili više kilograma kafe. U suprotnom, usluga dostave kafe i opreme će vam biti naplaćena u skladu sa cenovnikom kurirske službe PostExpress.

U slučaju pretplate na kafu, dostava je besplatna na teritoriji grada Valjeva, dok za druge gradove i mesta važe uslovi PostExpressa.

Imamo mogućnost da sve naše kafe pakujemo u kapsule kompatibilne sa svim poznatim aparatima na kapsule.

Mi uvek preporučujemo samo svežu kafu u zrnu iz naše pržionice, ali možemo vam izaći u susret i ponuditi naše kapsule. Molimo pošaljite nam upit preko naše kontakt strane.

Svi naši blendovi su prikladni za pripremu u superautomatskim (bean-to-cup), poluautomatskim i profesionalnim aparatima za pripremu espresso napitaka.
Preporučujemo da u sekciji priprema kafe pogledate sve metode za uživanje u kafi. Takođe, na našem blogu možete otkriti sjajne članke oko različitih metoda za pripremanje kafa.

Kao i uvek, budite slobodni da nam pišete putem emaila, da nas pozovete telefonom ili ostavite komentar na društvenim mrežama, biće nam zadovoljstvo da vas posavetujemo.

Sve blendove pržimo u srednjem intenzitetu, osim varijante Oro blenda koji postoji i u varijanti tamnijeg prženja, specijalno pripremljenog za aparate starijih generacija koji imaju problem sa postizanjem adekvatne temperature. Takozvane singlove pržimo svetlije kako bi bili pogodni za najrazličitije načine pripeme-ekstrakcije.

Sve naše kafe su primarno pečene za espresso način ekstrakcije. To znači da se mogu koristiti u kućnim, kancelarijskim ili profesionalnim uslovima: na superautomatskim (tzv. bean-to-cup), poluautomatskim i ručnim aparatima.

Naravno, sve zavisi od toga kakvi su vaši afiniteti za pripremu kafe. Možete eksperimentisati sa moka pot-om, french press-om ili probati sa filterima, iako su za ove načine prikladnije kafe kao što su kafe jedinstvenog porekla.

U našoj posebnoj sekciji, pronađite uputstva za pripremu kafa.