Tamperi za espresso

Tamperi za espresso

Jedan od najvažnijih alata su tamperi za espresso, a od njihovog kvaliteta zavisi i kvalitet espressa. Izaberite kvalitetne Motta tampere ili OCD distributere za nivelisanje kafe.

LAKO TAMPIRANJE ZA SAVRŠEN ESPRESSO

TAMPERI ZA ESPRESSO

Tamperi za espresso su od ključne važnosti u procesu pripreme espressa, jer direktno utiču na to kako voda pod visokim pritiskom prolazi kroz samlevenu kafu. Pravilno tamperovanje je neophodno za postizanje uravnoteženog i ukusnog shot-a espressa.

Tamperi takođe mogu znatno olakšati rad bariste u okruženju gde je potrebno efikasno pripremati espresso konstantnog kvaliteta. Izaberite tampere italijanske kompanije Motta i drugih poznatih proizvođača čiji tamperi su namenjeni za upotrebu u kućnim ili profesionalnim uslovima.

Tamperi služe da obezbede dovoljno sabijenu kafu unutar portafiltera za pravilnu ekstrakciju espressa.

Tamperi mogu biti različitog prečnika: 51 mm, 53 mm, 54 mm, 57 mm, 58 i 58,4 mm

Da li ste znali? Tamper omogućava kontrolu nad otporom i ujednačenošću protoka vode kroz kafu. Bez tampera nije moguće napraviti espresso.

Upravo ste dodali ovaj proizvod u korpu: